Zatímco v našich končinách se v posledních dnech gastronomický globus točil okolo svatomartinských oslav, ovšem dnešek – tedy 21. listopad letos připadá na den, kdy dostává do prodeje mladé francouzské víno Beaujolais Nouveau.
Zobrazit článek Beaujolais Nouveau – Francouzské víno, na které se vyplatí počkat-
-
Dokonalý páteční večer s Boeuf Bourgignon
Je páteční podvečer a já v sobě probouzím kulinářské střevo a vrhám se do nestabilního podloží nacházejíc se v kuchyňském prostoru před naší indukční deskou. Určitě Vás napadá myšlenka co proboha provedl ! A já musím odvětit, že zhola nic. Jen jsem ukrutný požitkář, který miluje dobré jídlo a skvělé pití. Po chvilce revize surovin co vlastně dnes uvařím, mě napadá nostalgická myšlenka, uvařit si Boeuf Bourguignon, což je jídlo, které mě snad nikdy nenapadne nedojíst na první dobrou. To je přesně ten typ jídla, které vložíte do úst a pak přichází to známé „ještě“ !!! Co mi, ale chybí a je vlastně hlavní surovinou tohoto pokrmu je červené plné francouzské víno. S představou, že mám všechny suroviny krom vína a faktem, že jsem rozhodnut, přemýšlím kam pro víno zajet.
Zobrazit článek Dokonalý páteční večer s Boeuf Bourgignon